Powered By Blogger

31 Ekim 2016 Pazartesi

Kendi Kitap Listenizi Kendiniz Yapın

İnternette veya sosyal medyada sıklıkla kitap listeleri ile karşılaşıyorum ve merak ettiğim için mutlaka inceliyorum. Eğer yapılmış bir listede yer alan kitapların büyük kısmını okumuşsam mutlu oluyorum veya adını hiç duymadığım bir kitap varsa araştırıyorum. Bu süreçte kendi listemi kendim oluşturmaya karar verdim, amacım yeni yıldan (2017) itibaren başlayarak bir sonraki yıla kadar geçen bir yıllık süreçte okumak için 50 kitap belirlemek ve bu listeye mümkün mertebe uymak (süreyi veya sayıyı azaltmak veya arttırmak listeyi yapan olarak sizin elinizde tabi ki). Uzun vadeli bir plan yaptığım için ne kadar sadık kalacağımı henüz bilmiyorum ancak bu fikir beni heyecanlandırdığı için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu arada www.bookserf.com da belirli meslek gruplarının önerdikleri (onar kitaplık) kısa listeler mevcut. Bu listelerin bir kısmını (ilgimi çeken meslek grupları çerçevesinde) incelemedim, bazıları hoşuma gitti. Henüz okumadığım onlarda kitap olduğunu da fark ettim. O halde sanırım kendi listemi oluştururken en çok buradan esinleneceğim :). Ben kendi okuduğum kitaplara en yakın olarak Blogger Ceren Şehirlioğlu'nun listesini beğendim ancak merakımı çok cezbettiği için Sanatçı Elif Varol Ergen'in listesini de dikkate alacağım. Bu arada tavsiyeleriniz varsa bu linkin altına da yazabilirsiniz, çok memnun olurum. Sevgiyle kalın!

Yazar, Sanatçı veya Müzisyenlerin listelerini merak edenler için:

6 yorum:

  1. Geçenlerde bloggerler arasında en çok beğendiğim 15 kitap mim i vardı. Ben de o listelerden çok faydalandım. Bir de kitap bloglarının tavsiyelerini dikkate almaya çalışıyorum. Rastgele kitap almaktan çok daha iyi bence tavsiyeye uymak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Bey çok teşekkürler :) link gönderir misiniz?

      Sil
    2. Benim listem
      https://dikkatcekiyorum.blogspot.com.tr/2016/10/en-cok-begendigim-15-kitap-mim.html

      Bunlarda severek takip ettiğim bir kaç blogun listesi:
      https://kitapgunesim.blogspot.com.tr/2016/10/en-cok-begendigim-15-kitap-mim.html

      http://kitapeylemi.blogspot.com.tr/2016/10/mim-en-sevdigim-15-kitap.html

      https://hikayekalplikadin.blogspot.com.tr/2016/10/en-sevdigim-15-kitap-mim.html

      Bu arada tavsiye ettiğiniz bookserf sitesi güzel bir siteye benziyor. Üyemisiniz?

      Sil
    3. Merhaba, siteye üye değilim ben de tesadüfen fark ettim. Belirttiğiniz listelere de bakacağım, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Merhaba mahrem-i-esrar, ben Kerem, BookSerf'ün iki kurucusundan biri. Yakında BookSerf üyelerine kendi listelerini oluşturma seçeneği vereceğiz, ondan önce üye olup kitaplarını paylaşmaya başlayabilirsin bence. ;) Siz de Abdullah Bey. :) 6 gün önce çıkan yeni sitemiz sayesinde kendi hesabını oluşturmak çok basit. Kitaplı günlerde görüşmek üzere!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Bey merhaba, bilgilendirme için çok teşekkür ederiz, en kısa zamanda sitenizi inceleyeceğim ve üye olacağım. İyi günler & esenlikler

      Sil

Hoşgeldiniz :) Yorumlarınız benim için bir kazançtır.